top of page

Gastgezin

Australian Labradoodles

Wil je graag gastgezin worden?

Wij zijn een kleinschalige familiale fokker, bij ons zijn de honden echt onderdeel van het gezin. Omdat we het belangrijk vinden dat de honden alle aandacht krijgen die ze verdienen, werken we graag werken met gastgezinnen.

Hoe zien we een gastgezin?

In plaats van een eigen pup aan te kopen, kun je er ook voor kiezen om gastgezin te zijn van een fokhondje. In dat geval hoef je geen aankoopprijs te betalen. De hond blijft voorlopig op onze naam staan maar je mag hem of haar beschouwen als je eigen hond.  De gewone kosten van een hond zijn voor jou, zoals het eten, de hondenschool en eventuele dierenartskosten. De kosten die gepaard gaan met de keuring, dekking, zwangerschap, bevalling of dergelijke zijn uiteraard ten onze laste. Gastgezin zijn vraagt ook de nodige flexibiliteit en verantwoordelijkheid. Voor de fok selecteren wij de pups die uitblinken in karakter en gezondheid.

Wij verwachten dat je de pup een liefdevolle thuis geeft. Dat je zorg draagt voor een goede opvoeding, mentale uitdaging, voldoende beweging en natuurlijk heel veel knuffels en liefde. Een belangrijke voorwaarde is over veel tijd te beschikken, een Australian Labradoodle is niet geschikt om langere tijd of alle dagen alleen te moeten zijn. Zodra de pup 12 maanden is, wordt deze gekeurd en ondergaat die de nodige gezondheidsonderzoeken en testen. Op basis hiervan zal er definitief beslist worden of de pup kan ingezet worden om te fokken.

 

Teefje

Wij verwachten dat het teefje een aantal keer bij ons terug komt om gedekt te worden en om een nestje te krijgen bij ons in huis. Dat betekent dat ze dan ongeveer 9 weken bij ons zal verblijven, van ruim een week voor de bevalling totdat de pups naar de nieuwe baasjes gaan. Natuurlijk gaan we jullie betrekken bij deze gebeurtenis en mag je haar komen bezoeken. Na maximaal 4 nestjes, afhankelijk van of zij het leuk vond om pups te krijgen en hoe goed dit verliep, gaat zij met pensioen. 

 

Reutje

Wanneer je gastgezin bent van een reutje ligt het allemaal iets eenvoudiger. Een reutje komt gemiddeld 4 tot 6 keer per jaar bij ons om een teefje te dekken. Een reutje hoef je dus niet lang te missen, dat zal per keer maar enkele uurtjes zijn. Als er een teefje loops is nemen we contact op, dit vraagt wel wat flexibiliteit, loopsheden laten zich niet plannen. Na de leeftijd van maximum 8 jaar gaat hij met pensioen. 

 

Als een hond bij een gastgezin op pensioen gaat, betekent dit dat hij of zij gecastreerd/gesteriliseerd wordt. Vervolgens wordt het eigendom naar jullie  overgedragen en zal de hond de rest van zijn of haar leven als gezinshond bij jullie doorbrengen. Als blijk van waardering voor de bijdrage aan ons fokprogramma wordt de hond kosteloos van jullie. 

 

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen om gastgezin te worden, maar die lichten we heel graag toe in een persoonlijk gesprek.

Verantwoord fokken op karakter en gezondheid in een liefdevolle huiselijke sfeer staat bij ons voorop!

Lijkt het jullie een leuke uitdaging om samen met ons deel uit te maken van de Mamona familie? Zijn jullie een geduldig, consequent en liefdevol gezin met een hart voor dieren, die tijd willen investeren in de opvoeding en opleiding van een trouw familielid? Dan zijn jullie misschien wel het gezin waar wij naar zoeken. Het is uiteraard van het allergrootste belang dat er een klik is tussen ons. Wij zijn niet op zoek naar een gezin met jonge kinderen (<10 jaar). Een pluspunt is ervaring met honden.

Omdat we het heel belangrijk vinden dat de hond zich ook bij ons vertrouwd voelt, zoeken wij gastgezinnen op niet verder dan 25 minuten van Lokeren (of bent u bereid meermaals per jaar een langere afstand te rijden). Wij willen hem of haar graag af en toe zien, zodat de hond zich hier thuis voelt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een fijne wandeling, samenkomsten met broertjes en zusjes en andere bezoekjes. Ook wanneer u een dagje of weekendje weg gaat, zijn ze hier welkom.

 

Interesse? Stuur ons een berichtje met een gezinsvoorstelling en motivatie.

bottom of page